HoistSpar

För den som vill spara sina pengar på ett sparkonto så är detta en tjänst att titta närmare på. Tjänsten, vid namn HoistSpar, ger dig en hög ränta på dina insatta pengar med möjligheten att när som helst ta ut pengarna.

HoistSpar är en tjänst som erbjuds av HoistKredit som i sin tur är en del av Hoistkoncernen. Denna Hoistkoncern är ett av Europas ledande finansiella företag. Det var i Hans Osterman Invest Stockholm som HoistKredit utvecklades år 1908, och nu finns detta framgångsrika företag i flera länder.

HoistSpar utvecklades i sin tur år 2009 och var då en unik finanstjänst, sedan dess har det bara gått uppåt för företaget, både gällande utveckling och omsättning.

Det erbjuds sparkonton med både fasta och rörliga räntor, som givetvis täcks av den svenska statliga insättningsgarantin, som försäkrar om att du inte kommer förlora dina pengar om företaget du sparar hos går i konkurs.

 

Spara med HoistSpar

 

Börja spara

För att börja spara med HoistSpar så måste man först ansöka om ett sparkonto, detta görs via hoistspar.se med en inloggning med mobilt bankID eller annan e-legitimation.

För dig som privatperson finns två olika sparprogram samt ett för företag. De två olika spaprogrammens största skillnad är att Flex har rörlig spar-tid och Fast har en bestämd sparperiod.

När kontot är godkänt så sätter man in pengarna via ett Bankgironummer med OCR numret angivet. Då kommer pengarna finnas på sparkontot inom 1-3 bankdagar.

 

Olika typer av sparkonto med ränta

När du väl satt upp ditt konto så finns det några skillnader mellan de olika sparprogrammen.

 

Sparkonto Flex

Sparkonto Flex är rörligt, alltså kan du spara hur länge eller hur kort tid du vill. Inga avgifter för uttag och obegränsade insättningar. Här är räntan lägre än nästkommande lösning, Flex ränta är 0.75%.

 

Sparkonto Fast

Med sparkonto Fast har du fast ränta. Skulle räntorna ändras så kvarstår din räntesats ändå. Här finns tre olika längder på ditt sparandeavtal 12, 24 eller 36 månader, dessa med respektive räntor på 1,20 % 1,50 % och 1,70 %. Du kan göra en insättning under löpningstiden och ta ut pengar när du vill, mot en mindre procentbaserad avgift.

 

Vilken spar-lösning du väljer är helt beroende på hur du vill spara dina pengar. Vill du bara använda kontot för att få lite avkastning på de pengar som annars legat på ditt vanliga konto så är Flex en bra lösning. Då kan du ta ut och sätta in pengar hur du vill. Om du däremot vet att du har en summa pengar som du vill spara en tid så kan Fast vara en bättre lösning då du får högre ränta på de pengarna.

 

Vanliga frågor om HoistSpar:

 

Kan jag ha flera sparkonton?

Ja, då loggar du in som vanligt och gör en ny kontoansökan.

 

Kan jag spara tillsammans med en annan person?

Nej, ett konto får endast ha en kontoägare.

 

Kan jag göra insättningar från ett annat konto än det jag uppgett som uttagskonto?

Ja, du kan göra insättningar från vilket konto som helst.

 

Är det säkert att spara med HoistSpar?

Ja. HoistKredit AB är bevakat av Finansinspektionen, Finansinspektionen jobbar på uppdrag av allmänheten för att kontrollera finansiella företag. Detta för att försäkra om kundernas säkerhet och för att finansmarknaden ska hållas ren och fri från bedrägerier och oseriösa företag.

HoistSpar omfattas även av den statliga svenska insättningsgarantin. Insättningsgarantin försäkrar om att dina pengar (upp till 950 000) inte blir förlorade om företaget du satt in dem på går i konkurs eller om Finansinspektionen av annan anledning beslutar om att insättningsgarantin ska träda i kraft. Pengarna du då får kommer från staten och detta är en ovärderlig säkerhet för dig som sparar.

Lansering av Bästaräntan.nu!

I dagarna har lanseringen av Bästaräntan.nu ägt rum. Vi är mycket glada att äntligen kunna hjälpa konsumenter och sparare inom finans att göra så bra val som möjligt när det kommer till finansrelaterade beslut.

Vad gör vi på bästaräntan.nu?

Sidan kommer vara en informations- och jämförelseportal för alla typer av frågor angående ekonomi och finans. Det kommer finnas recensioner och jämförelser av banker & låneinstitut för att ta reda på var du hittar den bästa räntan utefter dina preferenser. Vi kommer arbeta på samma sätt inom flera delar av privatekonomin, som bolån, aktie- och fondhandel samt snabbare lån.

Kunskap är nyckeln

Utöver det kommer vi också bygga upp en kunskapsbank där vi förklarar begrepp, svarar på frågor och ger exempel. Vi har uppfattat att det finns ett behov av kunskap och klara besked i den här branschen, och vårt mål är att du som konsument ska kunna vända dig till oss för att få svar på finans- och ekonomirelaterade frågor. Det kan till exempel vara skillnaden på nominell och effektiv ränta, vart du får bäst ränta med insättningsgaranti eller om låneinstitut X är någonting att lita på.

Vi ser fram emot en spännande tid full av glädje, arbete och interaktioner med dig!